Wie ben ik?

De Vlieger Talentbegeleiding CassandraMijn naam is Cassandra Mosch. Ik ben getrouwd met Lars en we hebben samen 5 kinderen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar. Ik geniet van het gezinsleven, hoewel dit ook druk kan zijn. Ik speel graag spelletjes met onze kinderen en ben verder regelmatig achter de naaimachine te vinden om kinderkleding te maken en speel piano of harp. Wandelen doe ik regelmatig met een vriend of vriendin en ik duik graag in informatieve boeken over psychologie, opvoeding en uiteraard hoogbegaafdheid. Mijn hart gaat sneller kloppen van reizen en dan vooral naar Azië.

Ik ben lang op zoek geweest naar mijn passie op professioneel gebied. Na mijn studie geneeskunde ben ik gaan werken als arts in de jeugdgezondheidszorg en later in de psychiatrie. Ik wilde heel graag iets betekenen voor kinderen en hun ouders, maar ik wist nog niet precies wat. Ook het onderwijs trok me heel erg aan, met name om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van kinderen.

Na de geboorte van onze eerste twee kinderen heb ik besloten me om te scholen naar het onderwijs. Ik heb de PABO afgerond en rolde als vanzelf in het hoger onderwijs, waar ik lessen medische vakken gaf en als coach voor studenten fungeerde. Drie kinderen verder begreep ik dat mijn passie vooral bij het hoogbegaafde kind ligt. Terugkijkend herkende ik veel van de problemen waar onze eigen kinderen tegenaan lopen uit mijn eigen jeugd.

Dat is de drijfveer geworden om kinderen en jongeren te gaan coachen die tegen problemen aanlopen die voor een groot deel voortkomen uit het feit dat ze hoogbegaafd zijn en de mismatch met hun omgeving. Ik wil kinderen bewust niet behoeden voor alle moeilijkheden die zij op hun pad tegenkomen, maar ze wel helpen om veerkrachtiger hiermee om te gaan.

Ruim twee jaar geleden ben ik gestart met de opleiding tot zelfstandig talentbegeleider bij Novilo. Ik heb me gespecialiseerd in lichaamsbewustzijn, coachen met behulp van Voice Dialogue en ben (binnenkort) gecertificeerd ACT4kids-therapeut. Sinds 2019 ben ik ook werkzaam als hoogbegaafdheidsspecialist op een basisschool.

Ik heb hoogbegaafdheid vanuit diverse invalshoeken ervaren, zowel persoonlijk als professioneel, en gebruik deze ervaringen graag om hoogbegaafde kinderen en jongeren te ondersteunen om prettig in het leven te kunnen staan.